2016 New York


Sammenhold mod Parkinson

Tusindvis af mennesker deltog i weekenden i den 22. Parkinson's Unity Walk i Central Park i New York.


Udgangspunktet er sygdommen, som har ramt over en million amerikanere og lørdag morgen var der grå skyer og lidt regn over New Yorks skyline og grønne park.


Men gradvist brød solen frem og begivenheden, som samler sygdomsramte og deres familier og venner fra nær og fjern, blev en fantastisk positiv og opmuntrende oplevelse.


Det store fremmøde styrker troen på, at det nok skal lykkes at finde nye og forbedrede behandlinger og en dag en metode til helt at helbrede og afskaffe sygdommen som sådan.


Billeder kan sige mere end tusinde ord, så herover ses en række mennesker og aktiviteter fra begivenheden i New York.


Har man deltaget i Parkinsons Unity Walk i København vil man genkende den ukuelige optimisme, glæden og sammenholdet, der er kendetegnende for dette arrangement.


Central Park var fyldt med boder, hvor man kunne få informationer om den nyeste research; der var underholdning med musik og motion og ikke mindst gåturen gennem den vidunderlige park midt på Manhatten.


Mange var iklædt t-shirts med navne og budskaber om netop deres kære, som kæmper med Parkinson's.


Som der rammende stod på et armbånd: "We're in this together" ( vi står sammen om dette).


Eller som der stod på ryggen af motionholdets t-shirts: "Fight back" (kæmp imod).


En farvestrålende plakat sammenfattede stemningen med ordene: "Life is a joy" ( livet er dejligt).


Og endnu en t-shirt slog fast: "We don't know how strong we are until being strong is the only option" (vi ved ikke hvor stærke vi er indtil det at være stærk er den eneste mulighed).


Det allerstærkeste indtryk denne lørdag i New York var dog ikke de mange udsagn, man kunne spejle sig i, men først og fremmest det personlige møde med andre mennesker, der har en fantastisk dag sammen.


Kom og oplev det samme i København lørdag den 28. maj, når Copenhagen Unity Walk finder sted for femte gang.


Se billeder fra 2019 walken i København